Yo-Yo! iPhone App

Teszteltük a Duncan által kiadott virtuális Yo-Yo játékot iPhone-ra illetve iPod Touch-ra. A játék pofon egyszerű, de az unalmas órákat el lehet vele ütni, ha esetleg nincs kéznél igazi yoyo. Lássuk mi fogad minket, ha elindítjuk a programot.

Miután betöltött a játék, a főképernyőn az alábbi gombok találhatóak meg:

Játék indítása (Start Game)
Eredménytáblázat (Scoreboard)
Beállítások (Options)
A program készítőinek egyéb alkalmazásai (More)
Háttérzene off/on
Információ

A beállításoknál be tudjuk állítani, hogy gyakorló módban szeretnénk játszani vagy hogy be legyen-e kapcsolva a vibráció (ha be van kapcsolva, akkor rezeg amikor a yoyo visszatér a kézbe). Illetve itt találunk a fejlesztőkről információkat (Credits).

Az eredménytáblázatnál 5 eredményt tárol a program, így lehet akár másokkal is versengeni, hogy ki tud több pontot szerezni.

Ha az Info gombra tappolunk, akkor egy kis segítséget kapunk arról, hogy hogyan is kell használnunk a játékot.

1. Jobbra – balra húzásokkal ujjunk segítségével tudunk a yoyo-k között váltani.
2. Föl – le húzásokkal a yoyo színét illetve stílusát tudjuk változtatni.
3. Ha kétszer tappolunk a yoyo-ra, akkor a logók közül tudunk választani.

Válasszunk egy nekünk tetsző yoyo-t, és utána már csak egy pályát kell kiválasztanunk, első alkalommal csak egy pálya választható, de ha a játékban elértünk 50.000 pontot, aktiválódik a második szint és így tovább.

Ha elindult a játék, akkor 120 másodpercünk van arra, hogy yoyozzunk és hogy sok-sok pontot gyűjtsünk. Ha egymás után háromszor perfektet nyomunk, akkor meggyullad a yoyo (you’re on fire!) és ilyen állapotban többet számol a kontónkra. Ha esetleg sokáig sleeperezünk és leáll a yoyo, akkor egy körkörös mozdulattal kell feltekernünk az ujjunk segítségével.

Összegzésben egy yoyofanatikusnak kötelező program és nem hiányozhat az “i” kütyüjéről. A program ára 0,79 eurót kóstál, de azt hiszem ennyit simán megér, ha az ember unatkozik vagy várakozik valahol.

Leave a Reply