Brandon Jackson – Az interjú

Brandon Jackson-t kérdeztük pár dologról. Olvassátok Ti is az interjút!

Hogyan ismerkedtél meg a yoyozással?

5 évesen kezdtem el yoyozni, amikor az óvónénim körbeadott a csoportunkban egy kék Duncan Butterfly-okkal teli dobozt, és megtanította nekünk az alapokat.

Mi volt az első yoyod?

Az első yoyo, amit vettem egy Duncan Glow Imperial volt.

Melyik a kedvenc yoyod és miért?

A kedvenc yoyom az FH Zero. Óriási rajongója voltam az eredeti Freehandnek és az FH Zero ugye ennek a továbbfejlesztett változata. Nagyon tetszik a formája, a súlya, a sidecapjei és az egész yoyo masszívsága.

Mikor érezted először, hogy a yoyozás az életed része lett?

14 éves koromban (1999-ben). Az egész az 1999-es “yoyo boom” alatt történt, ekkor kezdtek el rohamosan terjedni a yoyok, és beleszerettem a yoyozásba, ami a személyiségem részévé vált. Demonstrátor lettem a helyi bevásárlóközpontban és azzal kereshettem pénzt, amit imádtam.

Mi a legnagyobb eredmény, amit a yoyozásban elértél?

A kedvenc yoyomárkám és csapatom mindig is a Duncan és a Duncan Crew Worldwide volt. 2008-ban meghívtak, hogy csatlakozzak a csapathoz és ez a világot jelentette számomra. 9 hónappal később, azután hogy sok különböző projektben segítettem a Duncannek, felajánlották nekem a nemzeti értékesítési és marketing koordinátori posztot. Szükségtelen mondanom, hogy ez az álommunka számomra, és nem is lehetnék boldogabb.

Mikor kezdtél a Duncannek dolgozni?

2009. szeptember 7-én. Kicsit több mint egy éve.

Mi akartál lenni eredetileg? Mi lennél szívesen, ha nem a Duncannek dolgoznál?

A legkorábbi emlékem arról, hogy ‘mi leszek, ha nagy leszek’ az, hogy a Ringling Barnum and Bailey Clown College-ra akartam járni, hogy bohóc lehessek. Aztán meggondoltam magam és speciális hatások megalkotására szakosodott sminkmester akartam lenni. Most hogy elkezdtem a karrierem a yoyo- és játékiparban úgy érzem, hogy végre találtam valamit, amit igazán élvezek csinálni. Ha nem a Duncannek dolgoznék, akkor a másik álommunkám az lenne, hogy a Disneynek dolgozhassak Imagineer-ként (kreatív alkotó, aki karaktereket stb. tervez és talál ki – a szerk.).

Hogy néz ki egy átlagos napod?

Reggel 8-tól délután 5-ig dolgozom hétfőtől péntekig és a napok csakúgy repülnek. A munkanapjaim többnyire az alábbi dolgok irányításával telnek: a Duncan Crew Worldwide, a közösségi médiáoldalaink marketingje (facebook, youtube, twitter stb.), termékdesign és fejlesztés, valamint a szponzorációk, és a lista még folytatható. Soha nincs egy unalmas pillanatom se a Duncannél.

Mit csinálsz a szabadidődben (a yoyozást kivéve:)?

Szeretek filmet nézni, dolgozni az autómon, videót vágni, vidámparkba járni és még milliónyi más dolgot csinálni.

Ki a példaképed? Ki inspirál?

Nagyon sok példaképem volt gyermekkoromban Michael Jordantől kezdve Stan Winstonig (amerikai látványtervező, sminkmester és filmrendező, többek között a Jurassic Parkban és a Terminátor szériában is közreműködött – a szerk.) bezárólag. Legjobban azonban mégiscsak a profi yoyosok inspiráltak: John Higby, Bob Rule, YoHans, és Steve Brown. De valahogy mindig is az motivált a legjobban, hogy olyan dolgot csinálok, amit szeretek. Biztosan hallottad már a mondást: “Ha élvezed azt, amit csinálsz, akkor egy napot sem kell dolgoznod az életben.” Nos, a mondás igaz!

Ki a legfontosabb személy az életedben?

A családom. Nehéz lenne egy embert kiemelni, mert az egész családom mellettem állt éltem során. Azt hiszem a családom nélkül nem az lennék, aki ma vagyok.

Milyennek látod magad 10 év múlva?

Ez egy nehéz kérdés. Sokkal érettebbnek és megállapodottnak. Remélhetőleg akkorra már családos ember leszek, és még mindig imádni fogom, amit csinálok.

Melyik másik országban élnél szívesen?

Imádnék egy olyan országban élni, aminek nem ismerem a kultúráját vagy az anyanyelvét. Ebben a hónapban utazom Japánba első alkalommal, hogy részt vegyek a 44 Clashen. Nagyon izgatott vagyok és kifejezetten érdekel az ottani kultúra. Nem is tudom, hogy voltam-e már valaha ilyen izgatott más országgal kapcsolatban. Úgyhogy, azt hiszem Japánt mondanám.

Kérlek üzenj valamit a magyar yoyosoknak.

Csináld azt, amit szeretsz és szeresd azt, amit csinálsz. Ez az élet minden területére igaz. Ha elégedetlen vagy valamivel az életedben, akkor te vagy az egyetlen ember, aki ezen változtathat. Szóval ne vesztegesd az időd, ha tudod, hogy a változással egy jobb élet vár rád. Ha van valami, amit igazán akarsz, akkor tegyél is érte. Az álmok tényleg valóra válnak, de csak akkor, ha teszel is értük.

(Sok-sok köszönet Dettinek az angol fordításban való részvételéért)

3 hozzászólás to “Brandon Jackson – Az interjú”

Leave a Reply